EN KAHRAMAN RIDVAN 3 - BANKER

Hikayemiz yağmurlu bir İstanbul sabahında başlıyor. Yağmurlu bir sabahtaki İstanbul’un o karmaşasından sıyrılıp kahramanımız Rıdvan’ı görmemiz uzun sürmüyor tabi. Rıdvan’ı kahramanlık yaparken görüyoruz, 4 erkeğin saldırdığı bir kadını kurtarıyor. Rıdvan’ın duman ettiği adamlar kaçarken, bir de ne görelim, Rıdvan’ın kurtardığı kadın Vampirella’ya dönüşmüş ve Rıdvan’ı ısırmak üzere. Hemen telaş yapmayın canım, sadece bir rüyaymış 😄

Rıdvan’ı bi’ süre kendi haline bırakıp fabrikatörlerin toplantısına konuk oluyoruz. Piyasada para darlığı olduğundan ve batmaya yakın olduklarından dem vuruyorlar, ve nasıl bu durumdan kurtuluruz diye düşünüyorlar. Tekrar Rıdvan’a dönüyoruz, sokakta yürürken babasından habersiz arabayı kullanmaya kalkan bir afacan ve arkadaşını görüyor ve kahramanlık içgüdüsüyle Superman gibi durdurmak için atıyor kendini arabanın önüne. Çocukları kurtaran Rıdvan gazetelere manşet oluyor. Öte yanda fabrikatörler ellerine nakit para geçmesi için bir banker açmaya karar veriyorlar ama o devirde bankere kim güvenip parasını bırakır ? İnsanların güvenini kazanmak için halkın sevdiği, güvendiği biri gerek. İşte tam bu noktada gazetede Rıdvan’ın kahramanlığını görüyorlar ve böylelikle yolları kesişiyor. Tek bir kahramanlık yeter mi ? Yetmez tabi, daha çok kahramanlık, daha çok güvenilirlik. Hemen numaradan birkaç kahramanlık daha tezgahlıyorlar. Rıdvan bir anda herkesin tanıdığı bir halk kahramanına dönüşüyor, gazete manşetlerinden inmiyor. Geriye Rıdvan’ı ikna edip bankerin başına geçirmek kalıyor. E kahramanız biraz saf olduğu için o da pek zor olmuyor 😊 Bizim En Kahraman Rıdvan oluyor Banker Rıdvan, Rıdvan’a güvenen halk da neyi var neyi yok bankere veriyor. Kısa zamanda çok para toplanıyor, o kadar çok parayı korumak kolay olmuyor. Paralar kasaya konsa da çalınması engellenemiyor. Parayı çalanlar Uludağ’a kaçarken, Rıdvan ve yeni dostları Karabük’lü Zehra ile babası Jilet Kazım da peşlerine düşüyor.

Bu üçlü Uludağ’da ve gidiş yolunda çok macera yaşayacaklar, özellikle Jilet Kazım’a dikkat 😊 Ben bu macerayı 2 bölüme ayırıyorum; Jilet Kazım ve Zehra’dan öncesi ve sonrası olmak üzere. Bu ikilinin hikayeye dahil olmasından sonraki 2. bölümü okurken çok daha fazla keyif aldım ben.

8/10

Ahmet

Tam da hiç kimseye benzemediğin için, hep karşılaşmak isterim seninle... Nerede olursa olsun...

0 yorum: