EN KAHRAMAN RIDVAN 1 - PİSLİK

Hikayemiz Teksas, Tommiks, Kızılmaske, Mandrake, Superman gibi çizgiromanları okuyup bunlardan etkilenen ve onlar gibi kahraman olmaya niyetlenen bir gençle başlıyor. Kolay kahraman olunmuyor tabi, kendini geliştirmek için sıkı çalışıyor Rıdvan, dövüş teknikleri falan öğreniyor. Yeni çizgiromanlar okuyor, dövüş filmleri izliyor derken kendini fazla kaptırıp önünü görmemeye başlıyor ve 9 derece miyop oluyor 😃

Sonra kostümsüz kahraman olmaz deyip kendine bir kostüm hazırlıyor ve bir de nara buluyor : Kukuriii Kuu. Rıdvan gerçek kötülerin İstanbul’da olduğuna ve İstanbul’a gitmesi gerektiğine karar veriyor. Otobüsle başlayan İstanbul yolculuğu bir silah kaçakçısının arabasında son buluyor. Kahramanımız son derece saf, sürekli kime, nasıl iyilik yaparım diye düşünen bir genç. Kötü adamımız Kaymak Recai bunu fark ediyor ve Rıdvan’ın bu saflığını kullanarak, kaçak silah taşıma işine Rıdvan’ı da yem olarak dahil ediyor. Kamyonda garibanlara dağıtmak için domates var deyince Rıdvan hemen atlıyor tabi. Böylelikle macera tam anlamıyla başlıyor. Polislerle kovalamaca falan derken bir sürü olay oluyor ama işler Kaymak Recai’nin planladığı gibi gitmiyor. Rıdvan Recai’nin planlarını bozunca, Rıdvan’ı ortadan kaldırmaya kara veren Recai kitaba da ismini veren “Pislik”i tutuyor bu iş için.

Güzel bir ilk maceraydı, köken hikayesiydi. Diğer albümlerin incelemelerini de yakın zamanda hazırlayıp paylaşmaya çalışacağım.

8.5/10

Ahmet

Tam da hiç kimseye benzemediğin için, hep karşılaşmak isterim seninle... Nerede olursa olsun...

0 yorum: