EN KAHRAMAN RIDVAN 2 - ROBOTLAR

Hikayemiz Amerika’da başlıyor. Esrarengiz bir şekilde Özgürlük Heykeli çalınıyor. Özgürlük Heykeli’yle başlayan hırsızlık olayları daha da ilerliyor ve Fransa’dan Eyfel Kulesi, İngiltere ve Almanya’dan Katedral, Rusya’dan Kremlin Sarayı, Venedik’ten Rialto Köprüsü kayıplara karışıyor bir anda. 

Televizyondan bu olayları duyan Rıdvan “Yabancı kahramanların işine karışmam ama Türkiye’den bir şey çalmaya kalkarlarsa duman ederim.” diyor ve yürümeye başlıyor. Geç saatte Topkapı Sarayının yakınlarına geldiğinde içeride ışık yandığını görüyor ve “hırsızlar mı geldi yoksa” diye düşünüyor. Ve kahraman olmak ne gerektirirse onu yapıp saraya girip kontrol etmeye karar veriyor. Tabi kendi yöntemleriyle 😊 Rıdvan sarayda bekçiyle karşılaşıyor ve kısa süreli bi’ atışma oluyor aralarında. Onlar atışırken esrarengiz hırsızlar bizim Topkapı Sarayı’nı da yürütüyorlar. Dünyanın çeşitli yerlerinden bu değerli yapıları çalan esrarengiz hırsızlar başka bir gezegenden gelen robotlarmış meğer. Rıdvan ve robotlar karşılaşıyorlar, robotların Rıdvan için iyi planları yoktur ama Rıdvan da kolay lokma değildir. Robotların gezegenine götürülen Rıdvan ortalığı birbirine katar ve bir şekilde robotların elinden kurtulmayı başarır. “1 Numara”nın kontrol ettiği robot gezegeninden Rıdvan nasıl kurtulacak ? Daha fazla anlatıp heyecanını kaçırmayayım. Mutlaka okuyun, sonlarda da bir sürpriz sizleri bekliyor olacak.

4 yıl önce ilk çıktığında okumuştum 2 albümü de. O zamanlar ilk albüm daha güzel gelmişti, aradan geçen zamanda beğenimde ufak bir değişiklik olmuş ve 2. albümü daha çok beğendim bu okumadan sonra. 1980 askeri darbesi döneminde tefrika edilen bir macera aynı zamanda. Bu albüm yayınlandığı dönem göz önünde bulundurulduğunda daha bir özel oluyor. Bülent Arabacıoğlu 35 yıl önce bugünkü halimizi ve geleceğimizi yazmış ve resmetmiş desem yanlış olmaz. İşin içinde robotlar olur da bilim kurgu olmaz mı ? Tabi ki var ve çok güzel bir teknoloji eleştirisi de var.

9.5/10

Ahmet

Tam da hiç kimseye benzemediğin için, hep karşılaşmak isterim seninle... Nerede olursa olsun...

0 yorum: