EN KAHRAMAN RIDVAN 5 - BABA RIDVAN

Abbas adında bir mafya babasının, bir mekana girip haraç kestiğini görerek hikayeye başlıyoruz. Baba Abbas kendinden önce başka bir mafya babasının adamlarının mekana geldiğini ve onların da haraç kestiğini öğreniyor. Kendi haracını aldıktan sonra mekandan çıkarken "Şunları bir görelim bakalım, benim bölgemden haraç almak ne demek" diyor. Tam kapının önüne çıktıklarında yoldan geçen bir araba mekanı tarıyor. Mermi yağmurundan can havliyle kurtulan Baba Abbas ve iki adamı Tilki ile Çene tabanvay olarak köşklerine dönüyorlar.

Mekanın taranmasından sonra tetikte olan Abbas ve adamları etrafın temiz olduğuna kanaat getirince köşke giriyorlar. Abbas ve Tilki durumu tartışarak Abbas'ın odasına gidiyorlar. Tam odaya girdiklerinde Abbas odada saklanmış 2 yabancı olduğunu farkediyor. Sessizce Tilki'ye komut veriyor ve anında adamların yerini tespit edip temizliyorlar. Haraç kestiği mekandan sonra evinde de canına kastedilme girişimi olunca Baba Abbas diğer mafya babalarının kendine karşı birlik olup onu ortadan kaldırmaya kararlı olduklarını anlıyor. Bu durumdan ancak yurt dışına kaçarak kurtulacağını düşünen Abbas, eğer düzmece bir ölüm ayarlayıp herkesi öldüğüme ikna edersem gizlice kaçarım ve kimse peşime düşmez diye düşünüyor. Kendisini düzmeceden öldürteceği birini bulması gerek tabi. Tilki "Ben öyle birini tanıyorum" diyor, tanıdığı kişi tabi ki bizim saf kahramanımız Rıdvan. Rıdvan ise bu sırada tüm bu olanlardan habersiz kulübesinde çizgi roman okumakta. Neyse efendim daha sonra Tilki gelip Rıdvan'ın kapısını çalıyor. "Abi ocağına düştük, başımızda bir bela var. Hakkından ancak sen gelirsin. Herkese haraca bağladı, haraç vermeyeni öldürüyor" vs. diyerek Rıdvan'ı can damarından vuruyor ve ikna ediyor. Tabi bizim Rıdvan tez canlı, "Hazırlanayım hemen gidip icabına bakalım" diyor. Tilki ertesi akşam adamın sahilde bir balıkçı restoranında olacağını ve adamın icabına orada bakması gerektiğine ikna ediyor Rıdvan'ı. Ertesi akşam bütün mafya babaları o mekanda toplanıyor, Abbas bu sırada kenarda kimler geliyor diye bakınıyor. En son kendisi de mekana giriyor. Az sonra Rıdvan ve Tilki de geliyor, Rıdvan "Ortalığı haraca bağlayan o kabadayı bozuntusu nerede? Çıksın ortaya da gününü göstereyim" diyor. Tilki görünce kendini düzmeceden öldürecek adamın bu olduğunu anlayan Abbas ortaya çıkıp meydan okuyor Rıdvan'a. Güzel bir rol kesme sonucu dayak yiyip denize düşüyor ve boğuluyor. Abbas'ı harcayan Rıdvan yeni "Baba" oluyor ve macera asıl burada başlıyor.

Cüneyit Tarçın ve Müjde Nar göndermeleri en çok güldüğüm yerlerden oldular. 4. albümle aynı seviyede buldum. Açıkçası Rıdvan'ı özlemişim. Sadece kendini değil kapağı açtığımda gelen o kağıt kokusunu bile. 4. albümü okuyalı da neredeyse 2 yıl olmuş. Neyse sözü daha fazla uzatmadan Henüz okumamış olanlara seriye başlamalarını tavsiye edeyim. Kısa süreliğine de olsa gerçek dünyadan kopup Rıdvan'ın maceralarına katılmak, keyifli vakit geçirmek iyi geliyor insana. Abbas öldü mü ölmedi mi? "Cüneyit Tarçın"dan bir sahneyle yazımı noktalıyorum 😊 https://www.youtube.com/watch?v=fyopZJpG2tQ

7/10

Ahmet

Tam da hiç kimseye benzemediğin için, hep karşılaşmak isterim seninle... Nerede olursa olsun...

0 yorum: